Bekijk onze renovatie foto’s, door interieurarchitecte Annelies De Jonge op onze facebookpagina!

Van een oude rijwoning hebben we hier een multifunctionele groepspraktijk gemaakt. Op het gelijkvloers is de woning uitgebreid met een volume in houtskelet. De nieuwe achtergevel heeft vrijwel uitsluitend ramen die een prachtig uitzicht geven op de velden die aan de tuin grenzen. De plafondhoge ramen zorgen er natuurlijk voor dat het daglicht diep tot in de ruimtes komt. Ook de 3 dakkoepels laten een maximum aan zonlicht binnen.

De neutrale, grijze (gemakkelijk te onderhouden) vloertegel loopt door over het volledige gelijkvloers. Alle maatwerkkasten zijn vervaardigd in wit laminaat. De tabletten zijn van onderhoudsvriendelijk rubberwood. Het houten accent geeft een warme toets aan de verder sobere, heldere inrichting. We pasten energie-zuinige ledverlichting toe op de juiste plaatsen, in de vorm van lijnlichten of met grote, ronde plafondarmaturen.

De wandlichtjes in de circulatiezones werden telkens per koppeltje geplaatst. Op de verdieping werden de bestaande, houten planchetten volledig opgeschuurd en gereinigd. Ook de voorgevel werd grondig aangepakt, met witte crepi op een dik isolatie-pakket, en ook hier een detail-volume met houten planchetten.

De werken zijn uitgevoerd binnen een bijzonder korte periode, met dank aan alle uitvoerders !

Enkele teasers…

Deel dit artikel