Schouderkinesitherapie

Als schouderkinesitherapeut zijn we sterk in het revalideren van patiënten/sporters met schouderproblemen. We helpen u deskundig doorheen uw revalidatieproces, of dit nu gaat om een conservatieve behandeling of de pre- en post-operatieve fase bij chirurgisch herstel. Omdat schouderklachten complexe materie is, hebben we een nauwe multidisciplinaire samenwerking met huisartsen en specialisten.

Dit in combinatie met continue bijscholing. Om onze expertise nog verder uit te breiden, is onze praktijk verbonden aan “Schoudernetwerk Vlaanderen” en “Schoudergroep TerBrugGen”. Ook voor een wetenschappelijk onderbouwde blessurepreventie-screening staan wij als sport- en schouderkinesitherapeut tot uw dienst.

Schoudernetwerk Vlaanderen

Schoudernetwerk Vlaanderen is een netwerk van kinesitherapeuten uit Vlaanderen met een voorliefde voor de schouder. Als schouderkinesitherapeuten willen we de revalidatie bij patiënten met schouderaandoeningen optimaliseren. Daarom hebben enkele kinesitherapeuten een netwerk opgericht waarbij schouderrevalidatie centraal staat. Het netwerk vormt een platform waarbij clinici en wetenschappers ervaringen en nieuwe inzichten met elkaar delen. Zo kunnen we een kwalitatieve zorg bieden binnen de kinesitherapie die up-to-date is met wetenschappelijk onderzoek en klinische ervaringen uit de praktijk. Naast overleg worden er ook cursussen en bijscholingen gegeven. Zodoende is iedere schouderkinesitherapeut mee met de meest actuele kennis en vaardigheden omtrent aandoeningen, onderzoekstechnieken en behandelmethoden bij schouderaandoeningen.